Enviat per: nuria | febrer 17, 2008

Poder de la xarxa

Com ja hem comentat alguna vegada, els blogs i tot el que està relacionat amb Internet té molta força. Això ho hem comprovat alguna vegada amb exemples a classe, i l’altre dia amb la sessió de Joan Planas també.

El video que em va queda més gravat a la ment va ser el de “Air Madrid, viaje al infierno“. A mi em va cridar l’atenció per la crítica que es fa. Quan el vaig veure no podia creure que un avió estigués en aquelles condicions. I és que una imatge val més que mil paraules, i per moltes crítique que s’hi podessin fer a la companyia, la gent que no viatgés amb aquells avions no podien saber com eren realment. D’aquesta manera es va mostrar a tothom la veritat.

L’altre vídeo que també em va agrada va ser el de “Abrazos gratis”. N’havia sentit a parlar ja que va sortir algu semblant per la televisió. Com ens van explicar, aquesta idea de les abraçades ve de lluny (free hugs), i que hagi arribat aquí i que ho haguem posat en pràctica, ho vaig trobar interessant.

Anuncis

Responses

 1. A mi també em va impactar molt el vídeo d’ “Air Madrid”, sobretot perquè ja s’havien fet algunes denúncies del tipus textual però ningú no n’havia fet cas. Va ser gràcies al vídeo aquest que es va poder fer quelcom. I l’empresa va haver de tancar al final! jejejje.

  Aquest és un dels exemples que ens mostren la força dels vídeos a la xarxa.

  Eli ^^

 2. Dels punts que mostra el vídeo, centrem-nos en la seguretat (pretès motiu del tancament d’Air Madrid). Veieu les parts de l’avió que mostren danys? No son els ancoratges dels seients o les conduccions des dels tancs d’oxigen a les mascaretes, són peces accessibles a les manetes dels usuaris avorrits o indignats per les esperes i els nens que campen per tot arreu sense control parental armats amb destructives culleretes de postre… Però els danys que es veuen, no suposen en realitat un perill per a l’usuari.Ni crec que fossin el motiu de la retirada de la llicència a la companyía. Si no es presenten danys estructurals als avions o es demostra que hi ha un manteniment deficient dels mecanismes motors, de vol o de seguretat, l’argument d’aquestes imatges no és rellevant i en realitat, desinformen i aparten l’atenció d’altres temes més importants.Quines foren EXACTAMENT les famoses “CARENCIAS EN LA GESTIÓN del mantenimiento (i no del manteniment en si?) de los aviones” que sentenciava Aviació Civil? defectes a la tapisseria? de veritat? Van correr perill realment els usuaris? I els treballadors? Qui s’en va beneficiar? Aquí no ho explica ni de passada, però aquest video, (de NUL.LA qualitat informativa, insisteixo) és la imatge d’internet que la gent recorda. De quan és exactament aquest vídeo i en quin punt de la història de la fallida d’Air Madrid l’hem d’ubicar? Per què se l’hi ha donat tanta credibilitat a un vídeo que comença insultant a una persona?

  La meva conclusió és que aquest vídeo per si sol, no em demostra res, ni m’informa de res. I si representa “el poder de la xarxa”, anem per mal camí.

  Aquest blog entre d’altres que també ho van fer, va donar una opinió i un raonament en primera persona que sí em va interessar. Una eina que ens permetés seleccionar i unir tots els vídeos i totes les informacións en primera persona per treure’n unes dades globals i alhora concretes i confiables, una informació lliure de manipulacions governamentals, sería l’ideal ¿no? Crec que és el projecte recurrent a internet. ORDENAR, SELECCIONAR, UNIR LA INFORMACIÓ. Personalment, crec que aquesta és la idea que va parir el Google, La Tafanera, la 2.0… etc.

  No creurè en el poder de la xarxa fins que no hi hagi una eina que aconsegueixi aquest objectiu.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: